Terug naar Beeldentuin

Wie zijn wij?

Ton en Ria Rietveld

'Kunst is onze grote passie'

‘Kunst laat voelen dat je leeft! Wij verzamelen al sinds 1980 kunst en toen niets meer hoefde, maar alles mocht, dus toen we met pensioen gingen, besloten we ons geheel aan de kunst te wijden’. Het werk bracht ons naar Almere, waar wij jarenlang woonden.

In 2006, na onze pensionering, zochten wij ‘het oude land’ weer op. Dat trok toch meer. Van oorsprong komen wij uit Utrecht en het aangrenzende dorp Zuilen, maar daar wilden we niet naar terug. Onze droom was een boerderijtje met een flinke lap grond in een rustige, natuurrijke omgeving, die het ons mogelijk zou maken exposities te organiseren. In 2006 kochten wij een boerderij bij De Pol met 6000 m² tuin en bijgebouwen. Een plek waar kunst en omgeving kon samensmelten tot een unieke beeldentuin. Een levend kunstwerk.

Er werd veel geschilderd en verbouwd. De tuin werd heringericht. Met veel borders. Planten en bloemen die een mooie achtergrond geven voor de beelden. De 3 bijgebouwen werden omgebouwd tot galeries. In de  tuin kwamen ook sokkels van gebruikte materialen om beelden op te plaatsen en de waterplanten in de sfeervolle vijver maakten plaats voor waterbeelden.

Duizenden bezoekers hebben in de afgelopen 12,5 jaar ‘Expositie Beeldschoon’ al bezocht en zijn elke keer weer verrast. Bezoekers worden door ons persoonlijk ontvangen in een huiselijke sfeer. Het is natuurlijk erg fijn om te merken dat gasten het naar hun zin hebben en de kunst waarderen. We zijn een jaar bezig om alles zorgvuldig voor te bereiden en afspraken te maken met de kunstenaars. De kunst die wij exposeren moet ons aanspreken en het juiste gevoel geven. Samen met de kunstenaars zoeken wij naar de juiste plek voor hun kunstobjecten, zodat deze goed tot zijn recht komen in onze expositie.”

Dit jaar doen 36 kunstenaars mee met werk dat past bij het thema van 2020: 'Muziek met een vleugje dans.  Graag nodigen wij u uit voor een eerste indruk via de online impressie van onze tuin.