Terug naar Weldadig Oord

KunstRondje

Een Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

Onze Galerie ‘Beeldschoon’aan de Löhnislaan 4, De Pol is een Weldadig Oord!

Sinds 2018 hebben wij bij diverse Weldadig Oorden in de provinciën Drenthe, Friesland en Overijssel  2 of meer binnen- en/of buiten beelden geplaatst. U kunt het KunstRondje beginnen bij de kunstlocaties die voor u het makkelijkst is. Ook bij onze Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol. Bij de meeste locaties heeft u de mogelijkheid om iets lekkers te nuttigen. Wel graag even bellen voor beschikbaarheid en openingstijden van de locaties.

Bekijk of download de flyer hier: Flyer Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

De officiële flyer is ook verkrijgbaar bij de Weldadige Oorden en de toeristische informatiepunten. De flyer staat ook als PDF op de website van www.weldadigoord.nl/route

NIEUW  

Per maart 2023 zijn er drie nieuwe locaties bijgekomen. Een locatie in Overijssel: Buitengoed Fredeshiem in De Bult en twee locaties in Drenthe: Speel- en Natuurpark De Bijenhoff in Frederiksoord en Dependance van Logement & Gasterij/Hotel Frederiksoord.

Buitengoed Fredeshiem
Buitengoed Fredeshiem in De Bult is een Hotel-Restaurant–Vakantiehuis–Groepsaccommodatie–Vergaderlocatie–Trouwlocatie in De Bult. In de tuin exposeert Joan Lichtenbelt.

Speel- en Natuurpark De Bijenhoff
De Bijenhoff is een Speel- en Natuurpark in Frederiksoord. In de tuin exposeert Gerrit van Emous.

Dependance van Logement & Gasterij/Hotel Frederiksoord
In de (voor) tuin exposeert Hennie Broers.

De Maartjestuin
Bezoekerstuin in Eesveen. Buiten exposeren Alie Kalverda en Jack van Iwaarden de Vreede. Met De Maartjestuin hebben wij ook een Tuin-, Lunch- en Kunstarrangement.

De Buytenplaets
De Buytenplaets in Noordwolde is een theeschenkerij. In de tuin exposeren Alie Kalverda, Herbert Koekkoek en Jan de Valk.

Hoeve De Werkhorst
Hoeve Werkhorst in Vledderveen heeft een boerderijwinkel waar ook buiten en binnen prachtige kunst te bewonderen is. In de boerderijwinkel exposeren Zsuzsanna Györgyövics en Annemarie Timmer. Buiten exposeren Rien Goené en Alie Kalverda.

Villa Nova
Hotel-restaurant Villa Nova in Zorgvlied kunt u ook met uw paard logeren. In de tuin exposeert Alie Kalverda. Binnen kunt u twee kunsttafels bewonderen van Hermien Buytendijk en Johan Timmers.

De Morgenster
Hoeve De Morgenster in Doldersum is een B & B. In de tuin exposeert Alie Kalverda.

Museum Vledder
Museums Vledder in Vledder is een museum voor valse kunst en een Glasmuseum.  In de beeldentuin exposeren Riesjart Bus, Joan Lichtenbelt, Jack van Iwaarden de Vreede, Hans van Uden, Zus van Zand en Lia Koster. Binnen exposeert Gerard Fransen. Informatie over de kunstwerken bij museum Vledder vindt u ook hier.

Miramar Zeemuseum
Museum Miramar in Vledder is een Zeemuseum. Buiten exposeert Joan Lichtenbelt.

De Proefkolonie
Huis van Weldadigheid/Museum De Proefkolonie in Frederiksoord: Een bijzonder belevingsmuseum dat u zo’n 200 jaar terug in de tijd brengt. Buiten exposeert Cobi Dierikx.

Het Huygens Huys
Het Huygens Huys in Frederiksoord is een ‘museum’ van antieke klokken en reparatie en heeft op de 1e verdieping ook een Kunstkaemer. Binnen exposeert Zsuzsanna Gyorgyövics. Buiten exposeren Gerrit van Emous en Hans van Uden.

Logement & Gasterij Frederiksoord
Wilt u een paar nachten verblijven dan bent u van harte welkom in Hotel Frederiksoord. In de Gasterij kunt u heerlijk eten en drinken. In de tuin exposeren Martine Hennebel(Be), Peter van Tilburg.