ArtNieuws

Nieuws

 • Weldadige Kunstarrangementen

  Weldadige Kunstarrangementen

  Met onze kunstarrangementen bieden we u de mogelijkheid om naast een bezoek aan onze beeldentuin ander beeldschone plekken in de omgeving te bezoeken. Zo maken de arrangementen een rit naar ons prachtige Weldadig Oord meer dan de moeite waard! Wij …»
 • ‘Grote Kijker’ van Herbert Koekkoek wint Kunst op Straatprijs

  ‘Grote Kijker’ van Herbert Koekkoek wint Kunst op Straatprijs

  Kunstenaar Herbert Koekkoek met wie wij al heel lang nauw samenwerken, ontvangt meeste stemmen van publiek. Gefeliciteerd Herbert! Zijn Grote Kijker heeft de Kunst op Straatprijs 2022 gewonnen. De verrekijker van cortenstaal is met 19 procent van de stemmen uit …»
 • Succesvolle zilverworkshop met Hennie Broers

  Succesvolle zilverworkshop met Hennie Broers

  Dekselse knoop Afgelopen 6 september was de lang verwachte zilverworkshop: het maken van een dekselse knoop met Hennie Broers. Dit was de eerste keer dat wij een workshop hier tussen de Kunst organiseerden. Het was een frisse dag, daarom besloten …»
 • Verslag Kunstprijsuitreiking

  Verslag Kunstprijsuitreiking

  Zondag 8 september was de feestelijke uitreiking van de Kunstprijs in onze beeldentuin. Wat vooraf ging Om ons 12,5 jarig bestaan te vieren, riepen we de Kunstprijs in het leven. Wie met het deelnameformulier naar de beeldentuin kwam, maakte kans …»
 • Een Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

  Een Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

  Sinds 2018 hebben wij bij verschillende Weldadig Oorden in de provinciën Drenthe, Friesland en Overijssel 3 of meer binnen- en buitenbeelden geplaatst. Bij alle beelden staat informatie over de kunstenaar. U kunt het KunstRondje beginnen bij de kunstlocaties die voor …»
 • Terugblik Beeldschone expositie 2019

  Terugblik Beeldschone expositie 2019

  Op 29 september om klokslag 17 uur sloten Ton en ik de poort van onze beeldentuin. We kijken tevreden terug op een turbulente tijd. Die begon met ‘beeldschoon klaar’ maken van tuin en galeries. We hadden er zin in. Dit …»
 • Verslag feestelijke opening op 5 mei

  Verslag feestelijke opening op 5 mei

  Afgelopen zondag 5 mei was de officiële opening van ‘Expositie Beeldschoon’. Samen met de genodigden en een aantal deelnemende kunstenaars vond de feestelijke aftrap plaats. Er was muziek van Veld & Co en men kon genieten van de vele heerlijke …»
 • Uitnodiging Expositie Beeldschoon

  Uitnodiging Expositie Beeldschoon

  Alweer voor de 15e keer, soms twee keer in een jaar, organiseren we een expositie van Moderne en Hedendaags Beeldende Kunst in onze beeldentuin bij De Pol. Dit jaar is het thema: “DANS is BEWEGING - bij BEELDSCHOON een BELEVING.” …»
 • Zilversmid workshop

  Zilversmid workshop

  Wel eens willen ervaren hoe het is om met zilver te werken? Dat kan op 30 juni 2019. Onder bezielende leiding van zilverkunstenaar Hennie Broers krijgt u de gelegenheid zelf een “dekselse knoop” van zilver te maken. Er wordt gewerkt …»