Verslag Kunstprijsuitreiking

Zondag 8 september was de feestelijke uitreiking van de Kunstprijs in onze beeldentuin.

Wat vooraf ging
Om ons 12,5 jarig bestaan te vieren, riepen we de Kunstprijs in het leven. Wie met het deelnameformulier naar de beeldentuin kwam, maakte kans op een kleine Dansende Dame van Zus van Zand. Eind augustus konden we een echtpaar uit Renkum blij maken met het bericht dat zij de gelukkige winnaars waren. Wat waren zij blij! en gelukkig konden zij ook op 8 september komen om de prijs uit handen van de kunstenares in ontvangst te nemen.

8 September
Op 8 september was de feestelijke prijsuitreiking. Het beloofde een zonnige dag te worden. Vroeg op en de voorbereidingen treffen voor de prijsuitreiking en ontvangst van Wim en Maaike. Omdat zij geen auto hebben, haalde Ton ze in Steenwijk. De dagen ervoor al soep, quiches en hapjes gemaakt, want na afloop onder het genot van een hapje en een drankje nagenieten van de winnende prijs en de aanwezigheid van de kunstenares Zus van Zand en haar echtgenoot Hein.

Muzikale klik
Voorafgaand aan de prijsuitreiking maakten de winnaars kennis met de kunstenares achter de kunstprijs. Alles wilden zij natuurlijk weten van de kunstenares. Onder het genot van een koffie met zelfgebakken kruidkoek raakten Maaike en Zus niet uitgepraat. Beiden hadden namelijk aan het conservatorium gestudeerd. Er was meteen een klik, en wel een muzikale klik. Zus genoot daar zichtbaar van.

Officieel moment
Inmiddels waren er veel bezoekers in onze Beeldentuin om bij de feestelijke prijsuitreiking aanwezig te zijn. Om 15.00 uur haalde ik Maaike, Wim en Zus van Zand en echtgenoot Hein (Hein zou foto’s maken van de prijsuitreiking) op om naar ons Kakelhok te komen voor de prijsuitreiking van Zus van Zand. Het was een gezellig en feestelijk moment. Maaike en Wim zijn heel blij met het beeldje.

Echte kunstliefhebbers
Na de kunstprijsuitreiking maakten Maaike en Wim nog even gebruik van de gelegenheid om de galerie binnen te lopen. Daar lieten ze hun oog vallen op een wandobject van Saskia Weerepas én nog een beeldje van Zus van Zand. De winnaars zijn echte kunstliefhebbers! Na een heerlijk samenzijn namen wij om 20.00 uur afscheid van Maaike en Wim. Omdat Maaike cellodocente is, heeft zij haar Dansende Dame tegenover haar studio geplaatst en kan ze elke dag genieten hoe hun prijs danst op de maat van haar cellomuziek.