Succesvolle zilverworkshop met Hennie Broers

Dekselse knoop
Afgelopen 6 september was de lang verwachte zilverworkshop: het maken van een dekselse knoop met Hennie Broers. Dit was de eerste keer dat wij een workshop hier tussen de Kunst organiseerden. Het was een frisse dag, daarom besloten wij om de workshop binnen te houden. Stoelen en een lange tafel werden de galerie in gebracht. In de keuken van de galerie kwam de oven en de apparatuur die wat lawaai kon maken. Hennie legde voor iedere deelnemer het materiaal klaar.

Aan de slag
Na een high tea bij de Buytenplaets in Noordwolde reisde de groep deelnemers af naar De Pol. Om 13.45 kwamen de eerste auto’s het weiland aan de overkant oprijden. De dames en ook 1 heer! Na een warm ontvangst en uitnodiging om na de workshop ook nog te kunnen gaan genieten van de prachtige beelden in onze beeldentuin, gingen we aan de slag.

Eigen ontwerp
In de galerie heette Hennie iedereen welkom en legde uit welk stappen we moesten maken om de Dekselse Knoop te maken. Met een pauze - als de knoop in de oven staat - om van een kopje koffie of thee met een zelfgebakken kruidkoek te genieten. Ik deed gezellig mee. We kregen een bolletje zilver en moesten het uitrollen. Met het malletje een patroon erin rollen, kokertje erop, knikker voor een rond ontwerp, föhnen, in de oven, polijsten. Dan op het malletje erin tikken. De dekselse knoop was geboren!

Alle deelnemers hebben een eigen ontwerp gemaakt van de dekselse knoop en kozen een ketting of armbandje om de dekselse knoop aan te hangen. Toen kwam het moment om afscheid te nemen. Iedereen vond het een hele leuke workshop. Het was een super gezellige middag. Ik krijg nu al berichten om deze workshop nog eens te organiseren. Wie weet?

Ria Rietveld- van Bijlevelt