Terug naar Weldadig Oord

Beleven

Beleven

De Pol hoort bij Willemsoord:  Kolonie III

Kom naar de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Struin door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers.

         

Maak een unieke belevingstocht met de EKE

Ontdek de Vrije Koloniën van Weldadigheid eens op een hele andere manier. Geniet onder leiding van een ervaren gids van de prachtige natuur en volg het gedachtegoed van Generaal Johannes van den Bosch. Maak een belevingstocht met de Elektrische Kolonie Express. De Kolonie Express biedt plaats aan maximaal 12 volwassenen en twee kinderen. Leuk als individueel uitje maar ook voor een dagje uit met de hele familie of vriendengroep.

Stap in de Kolonietram en laat je meevoeren door Frederiksoord en Wilhelminaoord: het centrum van de Vrije Koloniën van Weldadigheid waar een uniek verhaal verborgen ligt. De tientallen monumenten die u tijdens de route ziet, vertellen dit verhaal elk op hun eigen eigen manier. De gids kent als geen ander het gebied en laat u kennismaken met de visie van Generaal Johannes van den Bosch om de stedelijke paupers de kans op een beter bestaan te bieden. Een uniek experiment waarvan de sporen nog steeds duidelijk zichtbaar zijn.

Het Huygens Huys in Frederiksoord:
Esther Veldman
Telefoon: 0521 345 724
Website: www.huygenshuys.nl

Weldadig Oord:
Website: www.weldadigoord.nl

Maak een ritje in de Kolonietram

Voor individuele bezoekers rijdt de tram van mei tot en met oktober op elke tweede en vierde zondag van de maand. De start is om 14.00 uur bij museum De Koloniehof waar ook de kaartjes verkrijgbaar zijn. Voor groepen tot 50 personen is de tram op afspraak te boeken in combinatie met een museumbezoek. Een ritje met de Kolonietram is een bijzondere beleving!

Contact: info@maatschappijvanweldadigheid.nl tel: 0521-381225