Terug naar Weldadig Oord

Beleven

Beleven

De Pol hoort bij Willemsoord:  Kolonie III

Kom naar de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Struin door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers.

Maak een unieke belevingstocht met de EKE of Kolonietram

Ontdek de Vrije Koloniën van Weldadigheid eens op een hele andere manier. Geniet onder leiding van een ervaren gids van de prachtige natuur en volg het gedachtegoed van Generaal Johannes van den Bosch. Maak een belevingstocht met de Elektrische Kolonie Express. De Kolonie Express biedt plaats aan maximaal 12 volwassenen en twee kinderen. Leuk als individueel uitje maar ook voor een dagje uit met de hele familie of vriendengroep.

Het Huygens Huys in Frederiksoord:
Esther Veldman
Telefoon: 0521 345 724
Website: www.huygenshuys.nl

Weldadig Oord:
Website: www.weldadigoord.nl

Maak een ritje in de Kolonietram

Voor individuele bezoekers rijdt de tram van mei tot en met oktober op elke tweede en vierde zondag van de maand. De start is om 14.00 uur bij museum De Koloniehof waar ook de kaartjes verkrijgbaar zijn. Voor groepen tot 50 personen is de tram op afspraak te boeken in combinatie met een museumbezoek. Een ritje met de Kolonietram is een bijzondere beleving!

Contact: info@maatschappijvanweldadigheid.nl tel: 0521-381225

Bezoek ook Museum De Proefkolonie

ZIE  – BELEEF  – VERWONDER

Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef dit unieke verhaal van Johannes van den Bosch. In het nieuwe Museum De Proefkolonie in Frederiksoord treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis! Stap binnen in de stadse achterbuurten van toen: ruik de armoede en voel de ellende. Bekijk de film die laat zien hoe de eerste kolonisten na een zware reis arriveren in hun nieuwe ‘paradijs’. Ontdek in de expositieruime wat er terechtkomt van de ambities van Van den Bosch. Hier wordt duidelijk hoe zijn tot op de cent doorgerekende plannen botsen met de weerbarstige praktijk. Krijg tenslotte antwoord op de vraag hoe het de landbouwkoloniën van de Maatschappij van Weldadigheid is vergaan en maak kennis met de unieke materiële erfenis van dit sociale experiment. meer info: www.proefkolonie.nl

Na een bezoek aan Museum de Proefkolonie wil je natuurlijk ook zien waar al het moois in het landschap nog terug te zien is. Dat kun je fietsend of wandelend doen, maar op zondag bieden wij je ook de optie om met de Kolonietram een ronde door het gebied te maken. Zo zie je o.a. de koloniehuisjes, het koloniekerkje, de Bosbouwschool, Huis Westerbeek, het Postkantoor en Logement. De tour duurt ongeveer een uur en wordt begeleid door een gids. Tickets zijn af te halen bij de balie. Reserveren is niet nodig.

Iedere zondag om 13.30 uur – € 4 p.p.