Terugblik Beeldschone expositie 2019

Op 29 september om klokslag 17 uur sloten Ton en ik de poort van onze beeldentuin. We kijken tevreden terug op een turbulente tijd. Die begon met ‘beeldschoon klaar’ maken van tuin en galeries. We hadden er zin in. Dit jaar stond in het teken van: ‘Dans is Beweging- bij Beeldschoon een Beleving’. Kunstenaars stuurden foto’s van hun werk, voor op de uitnodigingskaart. Het thema werd zichtbaar. De tuin waar het gras werd geverticuteerd, de border randen netjes strak gestoken en de eerste bloemen hun kop opstaken, was er klaar voor. 36 Kunstenaars uit binnen- en buitenland brachten hun werk. Het is altijd weer een prachtig gezicht om de auto’s met aanhangers volgeladen met nieuwe grote en kleine beelden te zien aankomen. Met al dat beeldschone werk werd onze beeldentuin beeldschoon. Dat moest gevierd worden, met een heuse kunstenaarssalade van Ton.

Beeldschone tijd
Op 5 mei werd de tentoonstelling feestelijk geopend en heetten Generaal Johannes van den Bosch en ik de aanwezigen van harte welkom. Het verslag van de opening leest u onder Art nieuws. De hele zomer door mochten we ons verheugen op veel kunstminnende bezoekers. In juli, augustus en september waren we alle zondagen van de maand open. 29 September was de laatste dag. Dit was het eerste jaar dat wij zo lang open waren. Wij kijken terug op een Beeldschone tijd. Veel kunstenaars hebben we blij kunnen maken met de verkoop. Daar doen wij het voor. Met de verkoop maken we nieuwe kunstwerken mede mogelijk. En maken we kunstliefhebbers blij met hun nieuwe kunstaanwinst. Samen delen we onze grote liefde voor kunst en kunstenaars. Want als men geen kunst meer koopt dan houdt het bestaan van kunstenaar echt op. En dat moeten wij toch niet willen met elkaar.

Kunst is besmettelijk
Hoezeer Ton en ik graag alle kunstwerken een nieuwe eigenaar hadden gegund, is niet alles verkocht. Maar net als het brengen van het werk, geven Ton en ik ook aandacht aan het ophalen van de overgebleven beelden. En daarna is het ook voor altijd weer even wennen: een lege Beeldentuin. Hoewel…. Ton kan nu weer heerlijk recht door maaien. En ik kan weer van het erf af. Toch hebben we samen weer voor een jaar bijgetekend, want kunst is besmettelijk. Eenmaal in de ban raak je er nooit meer van af. Wij raden u deze verslaving van harte aan.

Kunstenaars spotten op Ameland
Ton en ik gaan nu eerst een periode samen genieten van de rust en kunst op andere plekken. Lekker naar de film in Giethoorn en veel heerlijke wandelingen maken in ons bos om de hoek. We zien ook weer uit naar Kunstmaand Ameland waar we kunst gaan opsnuiven en natuurlijk kunstenaars spotten voor onze Expositie Beeldschoon in 2020.

Op naar 2020, naar de muziek
Graag wil ik u nu alvast uitnodigen voor de nieuwe expositie 2020 met als thema: Muziek. Zet het alvast in de agenda: 'Expositie Beeldschoon' is van 17 mei t/m 28 juni 2020.
Daarna, in de maanden juli, augustus en september zijn we open op de 3e zondag van iedere maand. Maar als u een Beeldschoon KunstRondje maakt dan mag u ons altijd bellen voor een bezoek aan onze Beeldentuin.

Geniet van de kunsten, koop kunst aan en wij zien elkaar dan graag weer in 2020!

Ria Rietveld