Hendrike Huijsmans

Hendrike maakt abstracte of geabstraheerde vormen. Kenmerkend voor haar werk zijn het open karakter, de heldere kleuren en de duidelijke strakke vloeiende lijnvoering die beweging suggereert. Vrije vormen die zich groeiend en zoekend aan het stramien lijken te ontworstelen boeien mij mateloos.
Haar werken zijn bijna altijd kleurrijk en van een royaal formaat met een positieve uitstraling. Aanvankelijk werkte Hendrike in het platte schildersvlak maar haar werk is steeds meer ruimtelijk geworden. Ruimtelijk werk en het construeren daarvan hebben altijd haar interesse gehad. Tegenwoordig is zij vooral gericht op het maken van beelden van een royaal formaat voor de buitenruimte.
Hendrike werkt met hout, staal, glas en polyester. Deze materialen zijn het meest geschikt om de vormen te realiseren die zij wil laten zien.
Hout tegenover staal verhoogt de spanning van het beeld. De fonkeling van licht in glas geeft het werk een extra dimensie. Voor werk in de openbare buitenruimte maakt zij gebruik van polyester eventueel in combinatie met staal en hout. De mogelijkheden in vorm en kleur van dit materiaal zijn bijna onbegrensd. Het is onderhoudsarm, niet diefstalgevoelig, redelijk bestand tegen vandalisme en in geval van schade makkelijk te herstellen. Erg leuk vindt zij om een functionele draai aan een kunsttoepassing te geven.