Jack van Iwaarden de Vreede

Begonnen als kunstenaar in de vrije tijd met ernaast een baan, heeft Jack in 2002 de beste stap in zijn leven genomen door te kiezen voor DE KUNST. Onder leiding van de zeer gerenommeerde beeldhouwer Mat Snijder uit Venlo heeft hij zijn vakkennis verder ontwikkeld, zijn techniek verfijnd en geleerd te kiezen voor zijn passie zonder schroom!

Aanvankelijk begon Jack met het beeldhouwen van sculpturen uit mergelsteen en marmer, door te experimenteren met andere materialen ontdekte hij dat voor hem metalen het ultieme uitdrukkingsmiddel werd. De uitdaging om van materialen die in hun oorsprong koud, onbuigzaam, hard en onberekenbaar zijn, zoals Cor-Ten-staal, roestvaststaal en brons, kwetsbare, zachte kunst te creëren. Dié kunst te vormen die hij vanuit zijn binnenste wil laten zien.”

Jack exposeert ook met buiten beelden in het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje bij o.a. de locaties Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol, De Maartjestuin in Eesveen en in de beeldentuin van Museum Valse Kunst in Vledder.