Lia Koster

Ik wil mensen attent maken op hoe wonderlijk het is dat we leven, dat er zoveel levenssoorten bestaan. Ik ben overtuigd dat mensen zich goed voelen wanneer ze zich vaker bewust zouden zijn dat we deel uitmaken van een groter geheel. Bijvoorbeeld door te kijken en te genieten en te verbazen van het mooie en bijzondere op de aarde aan leven, aan natuur.

Met staal en glas probeer ik beelden te maken die blaken van levenslust. Ik wil daarin altijd iets kwijt van wat “de vonk van het leven” wordt genoemd. Kleurrijke organische vormen zijn meestal het resultaat.

Insecten maak ik omdat ik ze mooi en interessant vind. De verrassing van kleuren als de vleugels opengeslagen worden. Het gefladder, meestal met zonneschijn, mooi weer, geeft een gevoel van vreugde, van vrijheid of zelfs bevrijding.De wetenschap dat het eerst een ei was, dan de larve (rups) soms een cocon, en dan bijvoorbeeld een vlinder.

Vlinders, zweefvliegen en bijtjes gaan meestal samen met bloemen. Mooi landschap. Vlinders zijn teer, het leven is kort, vergankelijk. En erg veel insecten zijn verdwenen door hoe de mens met de aarde omgaat.