Riesjart Bus

Opgegroeid op een boerderij in de Betuwe, was ik veel in de natuur te vinden. Dit heeft nog steeds grote invloed op de thema’s die in mijn werk terug te vinden zijn. In het begin werkte ik voornamelijk in hout, later ben ik me toe gaan leggen op werken in koper, de laatste jaren steeds meer abstract-figuratief.

Als beeldend kunstenaar exposeerde ik voor het eerst in 1992. Sindsdien heb ik deelgenomen aan groeps- en solo-exposities, voerde ik opdrachten uit voor monumentaal werk in de openbare ruimte, zoals voor de begraafplaats in Zwolle en voor de gemeenten Veenendaal, Tiel en Buren.

Riesjart exposeert ook met buiten beelden in het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje bij o.a. de locaties Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol en in de beeldentuin van Museum Valse Kunst in Vledder.