Cobi Dierikx

DE KRACHT VAN STAAL
Doorkijken - Ritme - Integreren van de kunst in de omgeving waarin het geplaatst wordt - Abstractie laten samensmelten met de natuur - Spelen met licht en schaduw. Dit zijn items welke u terugvindt in de beelden van Cobi. Cobi werkt hoofdzakelijk met Cor-Ten-staal en RVS.

Coby laat zich inspireren door mens en natuur. Zij werkt figuratief en abstract. Strakke omhooggerichte vormen verbeelden groei en beweging. Staal geeft een andere blik op de natuur en de natuur een andere blik op staal door middel van de overeenkomst in het kijken. Abstracte vormgeving contrasteert prachtig in een natuurlijke omgeving. Met haar beelden onderzoekt Cobi de mogelijkheid deze te integreren op de plek waarin ze geplaatst worden. De beelden hebben vaak een open structuur, zodat het kunstobject het achterliggende gebied erdoorheen trekt, waardoor een eenheid met de natuur ontstaat.

Cobi heeft ook een beeld staan in het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje bij o.a. bij de locatie Museum De Proefkolonie in Frederiksoord.