Kunstarrangement De Maartjestuin

Weldadig Kunst- Lunch- en Cultuur arrangement

U kunt een leuke dag uit plannen in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, sinds 2022 vermeld op de Unesco Werelderfgoed lijst. U brengt een bezoek aan Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol, vervolgens gaat u lunchen bij Logement & Gasterij Frederiksoord in Frederiksoord en daarna brengt u een bezoek aan Museum De Proefkolonie ook in Frederiksoord.

Galerie 'Beeldschoon' is gevestigd in de Kop van Overijssel tussen Nationaal Natuurgebied De Weerribben, het bosgebied De Woldberg en Landgoed De Eese.

Logement & Gasterij Frederiksoord in Frederiksoord
Drenthe is een unieke plek om heerlijk te eten en weldadig te lunchen in het hart van de Koloniën van Weldadigheid. De Nationale Parken Weerribben-Wieden, Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold liggen op een steenworp afstand.
Bij Logement & Gasterij Frederiksoord is het Weldadig genieten en met een knipoog naar de bijzondere geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid.

Museum De Proefkolonie
Vervolgens brengt u een bezoek aan Museum De Proefkolonie.

1818
Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch en de eerste kolonisten (paupers) die in de Vrije Koloniën van Weldadigheid een nieuwe toekomst vonden. Op deze unieke historische plek treed je in de voetsporen van de eerste kolonisten en ervaar je hun onvergetelijke verhaal via een unieke multimediale tijdreis.

Galerie Beeldschoon
Ton en Ria Rietveld ontvangen u rond 10.30 uur bij De Pol met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarna kunt u de galerie met aangrenzende beeldentuin bezoeken. Er is veel kunst van professionele kunstenaars te bewonderen voor binnen en buiten in diverse materialen en disciplines. Rond 12.00 uur verlaat u De Pol. Ten afscheid krijgt u nog een zakje bloemenzaad mee. Daarna gaat u richting Logement & Gasterij Frederiksoord. De circa 10 km kunt u per fiets of met de auto afleggen.Bij Logement & Gasterij Frederiksoord staat rond 12.30 uur een heerlijke lunch van hedendaagse kwaliteit en bereid met prachtige, verse streekprodukten door de koks met liefde en passie klaargemaakt. U mag plaatsnemen op het sfeervolle terras of binnen in de gezellige lunchroom. Na de lunch vervolgt u uw pad naar Museum De Proefkolonie op ongeveer 500 meter.

Inbegrepen in het arrangement:

  • Weldadige ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Galerie ‘Beeldschoon’ met gratis
    zakje bloemenzaad.
  • Weldadige lunch bij Logement & Gasterij Frederiksoord bestaande uit een 12-uurtje.
  • Bezoek Museum De Proefkolonie.
  • Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig KunstRondje,Weldadig Rondje en Museum Rondje.
  • Bij aankoop van een kunstwerk bij Galerie ‘Beeldschoon’ ontvangt u een korting van 5%.

Wij verwelkomen u graag voor een verrassende dag met kunst, natuur, lunch en cultuur.
Graag tot ziens!

Voorwaarden
Arrangement te boeken van mei t/m november 2023 (wo t/m zo) op voorwaarde van beschikbaarheid.
Prijs 35,00 p.p. voor deze hele dag uit. Extra drankjes moeten ter plaatse worden afgerekend.
Betaling bij reservering.

Reserveren: Bel 06-30332868 of mail info@expositie-beeldschoon.nl