Kunstarrangement Noordwolde

Weldadig kunst- lunch- en cultuurarrangement

U kunt een leuke dag uit plannen in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, sinds 2022 vermeld op de Unesco Werelderfgoed lijst. U brengt een bezoek aan Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol, vervolgens gaat u lunchen bij De Buytenplaets in Noordwolde en daarna brengt u een bezoek aan het Nationaal Vlechtmuseum, ook in Noordwolde.

Galerie 'Beeldschoon' is gevestigd in de Kop van Overijssel tussen Nationaal Natuurgebied De Weerribben, het bosgebied De Woldberg en Landgoed De Eese. De Buytenplaets in Noordwolde (Fryslân) biedt naast lunches ook compleet verzorgde High Teas, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale producten. Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt een bijzonder verhaal over de geschiedenis van mensen die een bestaan opbouwden door gebruik te maken van de natuurlijke grondstoffen die de omgeving hen bood.

Ton en Ria Rietveld ontvangen u rond 10.30 uur in hun Galerie met koffie of thee en iets lekkers. Daarna kunt u de galerie met aangrenzende beeldentuin bezoeken. Er is veel kunst van professionele kunstenaars te bewonderen voor binnen en buiten in diverse materialen en disciplines. Rond 12.15 uur verlaat u De Pol. Ten afscheid krijgt u nog een zakje bloemenzaad mee.

Theeschenkerij De Buytenplaets: Daarna en gaat u richting De Buytenplaets. De circa 10 km. kunt u per fiets of met de auto afleggen. Bij De Buytenplaets staat rond 12.30 uur een heerlijke lunch voor u klaar, die gemaakt is met zoveel mogelijk biologische en streekeigen producten. U mag plaatsnemen op het sfeervolle terras, in de royale tuin of binnen in de gezellige theeschenkerij.

Nationaal Vlechtmuseum: Na de lunch vervolgt u uw pad naar het Nationaal Vlechtmuseum op ongeveer 1 kilometer. U kunt daar zien hoe het leven in Noordwolde door de komst van welvaart is veranderd. Er wordt een uitgebreide collectie van allerlei soorten vlechtwerk vertoond.

Inbegrepen in het arrangement:

  • Weldadige ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Galerie ‘Beeldschoon’ met gratis zakje bloemenzaad
  • Weldadige lunch bij De Buytenplaets bestaande uit een speciaal samengestelde Kolonieplank: Drie goedgevulde boterhammen met hartig beleg
  • Entree voor het Nationaal Vlechtmuseum
  • Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig Kunstrondje, Weldadig Rondje en Museum Rondje
  • Bij aankoop van een kunstwerk bij Galerie ‘Beeldschoon’ ontvangt u een korting van 5%

Wij verwelkomen u graag voor een verrassende dag met kunst, natuur, lunch en cultuur. Graag tot ziens!

Voorwaarden
Arrangement te boeken van mei t/m oktober 2024 (di t/m za) op voorwaarde van beschikbaarheid. Niet te reserveren op Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag. Prijs 28,50 p.p. voor deze hele dag uit. Extra drankjes moeten ter plaatse worden afgerekend. Betaling bij reservering.

Reserveren
Bel 06-30332868 of mail ons.