Museum Valse Kunst en galerie Beeldschoon

Weldadig Kunst- Lunch- en Cultuur arrangement

U kunt een leuke dag uit plannen in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, sinds 2022 vermeld op de Unesco Werelderfgoed lijst. U brengt een bezoek aan Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol, vervolgens gaat u lunchen bij Bezoekerstuin- theeschenkerij De Maartjestuin in Eesveen en daarna door naar het Museum Valse Kunst in Vledder.

Galerie 'Beeldschoon' is gevestigd in de Kop van Overijssel tussen Nationaal Natuurgebied De Weerribben,
het bosgebied De Woldberg en Landgoed De Eese.

Theeschenkerij De Maartjestuin
Deze sfeervolle, verrassende tuin ligt rond een boerderij en bestaat uit diverse tuinkamers met mooie doorkijkjes
naar het prachtige landschap van Landgoed "Heerlijkheid De Eese".

Museum Valse Kunst: Vervolgens brengt u een bezoek aan Museum Valse Kunst in Vledder.
Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt onderdak aan maar liefst drie musea. Zo kunt u hier Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst bewonderen. Is het vals of echt? Die vraag stelt u zichzelf voortdurend als u ronddwaalt tussen de valse kunst. Er is in het museum ook veel echte kunst te zien: een prachtige collectie hedendaagse glaskunst, in de bibliotheek een collectie Noord-Nederlandse kunst en drie keer per jaar is er een tentoonstelling met werk van Noord-Nederlandse kunstenaars.
Na afloop van uw bezoek mag een wandeling door de fraaie beeldentuin niet ontbreken. In de beeldentuin zijn veel kunstwerken te bewonderen in het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje.

Ton en Ria Rietveld ontvangen u rond 10.30 uur bij De Pol met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarna kunt u de galerie met aangrenzende beeldentuin bezoeken. Er is veel kunst van professionele kunstenaars te bewonderen voor binnen en buiten in diverse materialen en disciplines.

Rond 12.00 uur verlaat u De Pol. Ten afscheid krijgt u nog een zakje bloemenzaad mee. Daarna gaat u naar De Maartjestuin. De circa 5,2 km kunt u per fiets of met de auto afleggen. Bij De Maartjestuin in Eesveen staat rond 12.30 uur een heerlijke lunch van hedendaagse kwaliteit en bereid met prachtige verse streekprodukten door de koks met liefde en passie klaargemaakt. U mag plaatsnemen op het sfeervolle terras of binnen in het gezellige theehuis. Na de lunch vervolgt u uw pad naar Museum Valse Kunst in Vledder.

Wij verwelkomen u graag voor een verrassende dag met kunst, natuur, lunch en cultuur. Graag tot ziens!

Inbegrepen in het arrangement:

  • Weldadige ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Galerie ‘Beeldschoon’ met gratis zakje bloemenzaad
  • Weldadige lunch bij Theeschenkerij De Maartjestuin in Eesveen
  • Bezoek Museum Valse Kunst in Vledder
  • Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig KunstRondje, Weldadig Rondje en Museum Rondje
  • Bij aankoop van een kunstwerk bij Galerie ‘Beeldschoon’ ontvangt u een korting van 5%

Voorwaarden
Arrangement te boeken van april t/m oktober 2024 (ma t/m zo) op voorwaarde van beschikbaarheid. Prijs 33,00 p.p. voor deze hele dag uit.

Reserveren
Bel 06-30332868 of stuur ons een mail