Museum Valse Kunst en galerie Beeldschoon

Weldadig Kunst- Lunch- en Cultuur arrangement

U kunt een leuke dag uit plannen in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, sinds 2022 vermeld op de Unesco Werelderfgoed lijst. U brengt een bezoek aan Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol, vervolgens gaat u lunchen bij Logement & Gasterij Frederiksoord in Frederiksoord en daarna brengt u een bezoek aan Museum Valse Kunst in Vledder.

Galerie 'Beeldschoon' is gevestigd in de Kop van Overijssel tussen Nationaal Natuurgebied
De Weerribben, het bosgebied De Woldberg en Landgoed De Eese.
Logement & Gasterij Frederiksoord in Frederiksoord (Drenthe) is een unieke plek om heerlijk te eten en weldadig te lunchen in het hart van de Koloniën van Weldadigheid. De Nationale Parken Weerribben-Wieden, Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold liggen op een steenworp afstand.
Bij Logement & Gasterij Frederiksoord is het Weldadig genieten en met een knipoog naar de bijzondere geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid.
Museum Valse Kunst: Vervolgens brengt u een bezoek aan Museum Valse Kunst in Vledder.
Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt onderdak aan maar liefst drie musea. Zo kunt u hier Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst bewonderen. Is het vals of echt? Die vraag stelt u zichzelf voortdurend als u ronddwaalt tussen de valse kunst. Er is in het museum ook veel echte kunst te zien: een prachtige collectie hedendaagse glaskunst, in de bibliotheek een collectie Noord-Nederlandse kunst en drie keer per jaar is er een tentoonstelling met werk van Noord-Nederlandse kunstenaars.
Na afloop van uw bezoek mag een wandeling door de fraaie beeldentuin niet ontbreken. In de beeldentuin zijn veel kunstwerken te bewonderen in het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje.

Ton en Ria Rietveld ontvangen u rond 10.30 uur bij De Pol met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarna kunt u de galerie met aangrenzende beeldentuin bezoeken. Er is veel kunst van professionele kunstenaars te bewonderen voor binnen en buiten in diverse materialen en disciplines. Rond 12.00 uur verlaat u De Pol. Ten afscheid krijgt u nog een zakje bloemenzaad mee. Daarna gaat u richting Logement & Gasterij Frederiksoord. De circa 10 km kunt u per fiets of met de auto afleggen.

Bij Logement & Gasterij Frederiksoord staat rond 12.30 uur een heerlijke lunch van hedendaagse kwaliteit en bereid met prachtige, verse streekprodukten door de koks met liefde en passie klaargemaakt. U mag plaatsnemen op het sfeervolle terras of binnen in de gezellige lunchroom. Na de lunch vervolgt u uw pad naar Museum Valse Kunst in Vledder.

Inbegrepen in het arrangement:

  • Weldadige ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Galerie ‘Beeldschoon’ met gratis
    zakje bloemenzaad
  • Weldadige lunch bij Logement & Gasterij Frederiksoord bestaande uit een 12-uurtje
  • Bezoek Museum Valse Kunst in Vledder
  • Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig KunstRondje, Weldadig Rondje en Museum Rondje
  • Bij aankoop van een kunstwerk bij Galerie ‘Beeldschoon’ ontvangt u een korting van 5%

Wij verwelkomen u graag voor een verrassende dag met kunst, natuur, lunch en cultuur. Graag tot ziens!

Voorwaarden
Arrangement te boeken van april t/m oktober 2023 (wo t/m zo) op voorwaarde van beschikbaarheid. Prijs 33,00 p.p. voor deze hele dag uit. Extra drankjes moeten ter plaatse worden afgerekend. Betaling bij reservering.

Reserveren
Bel 06-30332868 of stuur ons een mail