Lia Koster

Ik wil mensen attent maken op hoe wonderlijk het is dat we leven, dat er zoveel levenssoorten bestaan. Ik ben overtuigd dat mensen zich goed voelen wanneer ze zich vaker bewust zouden zijn dat we deel uitmaken van een groter geheel. Bijvoorbeeld door te kijken en te genieten en te verbazen van het mooie en bijzondere op de aarde aan leven, aan natuur.

Met staal en glas probeer ik beelden te maken die blaken van levenslust. Ik wil daarin altijd iets kwijt van wat “de vonk van het leven” wordt genoemd. Kleurrijke organische vormen zijn meestal het resultaat. Het lassen van staal, bewerken van glas, de dagelijkse praktijk in het atelier is wat je noemt ambachtelijk. Ik vind het heerlijk om onder mijn handen een idee te zien ontstaan.

Het beeld Op de wind bespiegelt het bewegen van bladeren aan bomen en struiken in de wind. Of wanneer je in de herfst omhoogkijkt en ze ziet afvallen en naar beneden dwarrelen. Ook kun je er vleugels van een insect in zien, zoals een vlinder. Het is een verbeelding van een oervorm die je veel in de natuur kunt tegenkomen. Organisch en heel sterk. Gestroomlijnd voor in de wind.

Lia exposeert ook met buiten beelden in het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje bij o.a. de locaties Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol en in de beeldentuin van Museum Valse Kunst in Vledder.