Gerrit van Emous

Gerrit vindt zijn inspiratie onder meer in de wereld om hem heen. Als boerenzoon was hij al op jeugdige leeftijd onder de indruk van de natuur waarin hij opgroeide Dat zie je terug in zijn werk, want vooral vogels hebben een enorme aantrekkingskracht op hem. En dat vertaalt hij in beelden, met name in staal.

Naast het daadwerkelijk beoefenen van de sporten schaatsen (liefst op natuurijs, o.a. Weissensee, 3x Elfstedentocht) en wielrennen, zoekt Gerrit ook altijd naar de “verbeelding “van deze voor hem zo dicht bij het hart liggende sporten. Hij maakt dan ook veel beelden in staal en brons van zijn genoemde passies. Ook al is een beeld statisch, Gerrit probeert “er altijd beweging “in te krijgen. Soms letterlijk, soms figuurlijk, want de expressie wordt zeker versterkt door de suggestie van beweging.

Gerrit exposeert ook met binnen- en buiten beelden in het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje bij o.a. de locaties Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol, De Bijenhoff in Frederiksoord en Hotel-Restaurant Grenzeloos in Doldersum (Drenthe).