Hennie Broers

Hennie Broers stapte in 1999 de wereld van goud en zilver binnen. Zilver is haar specialiteit.

In 2015 en 2018 behaalde ze haar Masters´ voor het werken met duurzaam zilver. Ze is hiermee de eerste in Friesland en een van de weinigen in Nederland. Daarnaast is het haar gelukt om twee aansprekende prijzen met haar werk te behalen: De Cultuur Ondernemersprijs in 2010 en in 2018 de Europese wedstrijd voor kleine objecten in duurzaam brons van Prometheus.

Haar inspiratiebron is de natuur. Vaak worden er natuurlijke elementen aan het sieraad toegevoegd, variërend van ruwe edelstenen, been, hertengewei, visleer tot de naald van het Afrikaanse stekelvarken. Maar vaak ook is het de organische vorm die de natuurlijke inspiratiebron laat zien. Daarnaast schuwt zij de samenwerking met andere hedendaagse kunstenaars niet, wat resulteert in bijzondere kunstsieraden. Van elk ontwerp wordt slechts één exemplaar gemaakt. De eigenaar bezit hiermee een handgemaakt zilveren unicum.

Ze exposeert regelmatig. Haar werk is tot nu toe onder meer te zien geweest bij Beeldentuin en Galerie 'Beeldschoon', Galerie Walls in Amsterdam, de CODA in Apeldoorn, museum Hannemahuis in Harlingen en Galerie Fort aan de Drecht in Uithoorn. Op internationaal niveau is het werk van Hennie Broers te zien geweest in Friedland (Duitsland), Frankfurt en Milaan.

Hennie exposeert ook in het Beeldschoon & Weldadig KunstRondje bij o.a. Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol (sieraden) en met 1 buiten beeld “Lepel” van cor-Ten-staal bij Posten nordic cuisine in Frederiksoord.