William van der Velde

William noemt zichzelf geen kunstenaar, maar een Kunsteboer: een 'Artfarmer'. William Van de Velde reist rond als een handelaar en toont zijn werk van dorp naar stad, van platteland naar grootstedelijk gebied. De Artfarmer verkoopt producten van eigen bodem graag persoonlijk.

"Ik zoek de live-ervaring van het kijken naar de kijker op mijn werk".

Zijn werk kan figuratief zijn, samengesteld uit verweerde voorwerpen, verzameld tijdens reizen vanuit zijn geboortestad of overzee: "de aanwezigheid van kunst is overal, alles wat men hoeft te doen is het zien". Hij slaagt erin om de verloren zielen van afgedankte voorwerpen te doen herleven. De combinatie van roest en flakey verf genereert een authentieke sfeer.

William houdt ook van toegepaste kunst; nieuwe manieren bedenken om zijn werk opnieuw in te richten voor meervoudig gebruik, in plaats van andersom. Op deze manier wordt zijn kunst gebruikersvriendelijker voor een breder publiek. "Wat ik het leukste aan hem vind, is zijn eigenlijke benadering. Hij heeft een helder beeld van vorm en functie ", aldus een klant. Na verloop van tijd zullen we vaker werk zien van Kunsteboer in openbare ruimtes. Zo hoopt William contact te blijven houden met de publiek.