Jack van Iwaarden de Vreede – museum Vledder

Jack van Iwaarden de Vreede is 10 september 1962 geboren in Hazerswoude. Hij woont te Roggel in de gemeente Leudal, gelegen in het midden van Limburg. Hier heeft hij een woonboerderijtje verbouwd tot een plek waar hij dagelijks de rust en de ruimte vindt die hij nodig heeft om gedreven en gepassioneerd zijn ideeën tot beelden te vormen. Het atelier is voor hem de spil van het huis, zijn thuis!

Begonnen als kunstenaar in de vrije tijd met ernaast een baan, heeft hij in 2002 de beste stap in zijn leven genomen door te kiezen voor DE KUNST. Onder leiding van de zeer gerenommeerde beeldhouwer Mat Snijder uit Venlo heeft hij zijn vakkennis verder ontwikkeld, zijn techniek verfijnd en geleerd te kiezen voor zijn passie zonder schroom!

Aanvankelijk begon hij met het beeldhouwen van sculpturen uit mergelsteen en marmer, door te experimenteren met andere materialen ontdekte hij dat voor hem metalen het ultieme uitdrukkingsmiddel werd. De uitdaging om van materialen die in hun oorsprong koud, onbuigzaam, hard en onberekenbaar zijn, zoals Cortenstaal, Roestvaststaal en Brons, kwetsbare, zachte Kunst te creëren. Dié kunst te vormen die hij vanuit zijn binnenste wil laten zien. Na een periode van voornamelijk werken met brons werk hij momenteel veel met cortenstaal.


Titel: De Koning en de Koningin
Materiaal: cortenstaal en RVS


Titel: Evenwicht, de kunst om de balans en evenwicht in het leven te vinden
Materiaal: cortenstaal


Titel: Silence
Materiaal: RVS


Titel: Zeemeermin
Materiaal: cortenstaal


Titel: Transition
1 fysieke lichaam - Asana
2 energie lichaam - Pranayama
3 mentale lichaam - Manas
4 intellectuele lichaam - Vijnana
5 goddelijk lichaam - Ananda
6 dat maakt de “Transition” compleet.
De cijfers verwijzen naar de elementen waarmee Transition is opgebouwd.

Materiaal: cortenstaal